In de indrukwekkende nieuwbouw van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen mocht Boomkwekerij Arbor uit Hulshout vrijdag de Award Excellente Onderneming 2011 van de provincie Antwerpen in ontvangst nemen.

De prijs werd uitgereikt op initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) met de medewerking van Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Mechelen en Kempen.
 
POM Antwerpen en Voka – Kamers van Koophandel slaan voor de uitreiking van de provinciale Award Excellente Onderneming opnieuw de handen in elkaar. Op de provinciale finale gaan de drie winnaars uit de verschillende Antwerpse regio’s met elkaar de strijd aan. Deze kleine en middelgrote ondernemingen, die de voorbije jaren een sterke groei realiseerden, werden gewikt en gewogen op vlak van innovatie, personeelsbeleid, marketing en internationalisatie.
 
Vier generaties
Als winnaar kwam Boomkwekerij Arbor, eerder al de laureaat in het arrondissement Turnhout, uit de bus. Arbor is de grootste boomkwekerij van België. Het bedrijf beschikt over een ruim aanbod aan bomen en struiken en een bijzonder assortiment voorgevormde bomen en unieke snoeivormen. Arbor is een familiebedrijf. Overgrootvader Van Dijck startte 110 jaar geleden met een kwekerij gespecialiseerd in laanbomen, fruitbomen en rozen. Gedurende vier generaties werd er een weelde van ervaring opgebouwd. 

In de jaren '50 startte de internationale expansie van deze onderneming. Geleidelijk aan verwierf Arbor een dominante positie in Europa met de voormalige Sovjet-Unie als belangrijke klant. Sinds 10 jaar kwam ook de expansie naar landen buiten Europa op gang met een focus op de Balkan en Centraal-Azië. Vandaag de dag maakt export zowat 90% uit van Arbor's activiteiten. Arbor kan op die manier ook pronken met verschillende bekende internationale projecten.
 
Finalisten
De twee andere provinciale finalisten zijn Ballon Media uit Antwerpen, uitgever van kinderboeken, stripverhalen en boekverdeler en HTMS uit Mechelen, specialist in metalen dichtingen voor toepassing in extreme omstandigheden.